Selasa, 16 November 2010

^l@ngk@w! 4-7 nOv 2010^

salam ouls...

aku dh lame nk hapdet psl n3 ni tp malas n x sempat...

so ari ni nk luangkan mase tuk hapdet pasal cerita aku n ofismate g lawatan komperatif ai 2...

lawatan kitorg ari 2 seramai 30 org....
so bahagian perancangan bergabung ngan bahagian pentadbiran....
mmg happening k...
x dpt nk gmbrkan camner...

kitorg arrangekan naik bas persiaran n duduk kat hotel Awana Porto Malai...
actually sblom g mmg aku ke'bz'an sbb nkk dptkan ssm n akaun no. bas n hotel semua bagai...
then kene arrangekan dgn bas yg jalan nk ke Langkawi ni kene banjir ke x....
so far alhamdulillah sbb driver bas nk bwk kitorg 2 br je lalu kat situ...
n dr information yg die ade semuanya berjln lancar...

so kitorg bertolak 3 hb mlm...
berkumpul kat lobi ofis kul 7.30 mlm...
aku smpai lewat skit jew...
nsb baiklah bas blom smpai kalo x mau aku lg gelabah sbb aku yg arrangekan aku yg dtg lmbt...
so kul 8.30 mlm gakla bergerak dr ofis aku then kitorg sggh JJ ayer keroh sbb souvenir tuk LADA lupe nk amik...

kat dlm bas kitorg lyn movie smpailah lena...
1st stop kat dengkil n 2nd stop kat sg. perak...
then subuh sggh masjid kat area kedah jln lme alor setar - kuala perlis...
kitorg smpai jeti kuala perlis dlm kul 7.30 pg...
then trs straits msk kat perkarangan menunggu sbb tiket feri semua dh siap booking...
so aku solute ar kat perkhidmatan bas mmg marvellous....
aku rse perkhidmatan bas ni xkan terkubur kat lawatan kitorg kali ni jew kot...
mgkn akan2 dtg still gne perkhidmatan ni gak...

kitorg msk dlm feri pun ikut jew driver kitorg ni...
mmg mantop gle servis diorg...
keselamatan mmg pntg k...
1st driver jge dpn n 2nd driver jge blakang skali wak2 ni sbb tkt ade yg tggl kat blakang...
smpai kat jeti Langkawi kul 8.30 pg...
f.y.i kat Langkawi pun kami menaiki bas k...
ni semua di arrangekan oleh pengusaha bas yg kami sewa...

then sggh kat masjid tuk memasing tukar bj tp aku smpt mandi k...
lantaklah aper korang semua nk ckp yg pntg aku nk mandi gak...
kul 9.15 pg kitorg bertolak ke LADA
setibenye di LADA kami disambut oleh Pn. Mariam n diberi taklimat oleh pegawai diorg berkenaan dgn Langkawi n Geoforest park yg ader kat Langkawi....
after taklimat sedikit jamuan mkn disediakan....

n tibelah mase yg sgt kitorg tggu2....
jeng...jeng...jeng...
menyusuri Sungai Kilim.....
sggh marvellous k....
so bg sesiape yg nk pg mmg dialu2kan sbb pemandangan sgt chantek....
siap ader eagle watching lg k....
harga 1 jam RM200 shj...
tp mmg berbaloi...
n aku mgkn x slh naik bot kot sbb bot yg kitorg naik 2 mmg kaki drift ok...
semua corner die wat corner baring....
mmg adventure bg yg mabuk 2 sile warn abg2 yg bw bot 2 jgn kasi drift gile babeng k...
x pasal2 bkn dpt adventure tp dpt sengsara...
muahahaha...

lepas 2 kitorg check in hotel n trs g ke pekan kuah....
shopping2 skit k....
skit sesangat sbb byk gak ar duit yg kuar...
poket bleh jd kosong...
hari pertama menjejakkan kaki ke bumi burung helang ni jew dh kuarkan duit k....
mlm kitorg x kuar kemane pun....
dok dlm blk tdo....

sok kul 7.15 pg dh breakfast k...
so memandangkan hari hujan kitorg g ke kedai batik, pastu tmpt membuat gamat n ke sirih lagenda then trs ke makam mahsuri...
pastu masuk galeri perdana, pastu pegi tmpt yg manjadi idaman wanita iaitu idaman suri...
kat idaman suri aku x gle membeli k sbb aku cme bli tuala mandi alma n fry pan tuk my mum...
pastu g taman lagenda tp x msk amik gmbr kat luar jew n amik gmbr kat dataran helang....
ptg blik hotel n siap2 ke pantai chenang...
mmg best walaupun nmpk mcm pack gle jadual ttp happening k...
mlm cam biase lepak bilik jew...

6hb pg mcm biase breakfast....
pastu trs ke gunung machincang tuk naik cable car....
then g mkn tengahari kat kedai ikan bakar...
my fav air asam...
mmg best sbb dlu study pun kat kedah so jd pandai mkn air asam...
then ke perkampungan tok senik...
perkampungan 2 untuk sesiape yg nk menginap...
chalet yg diilhamkan oleh Dr. Mahathir kite...
so kat situ gak ader rumah penginapan die k....
mmg best tp x sesuwai ngan taste aku sbb byk gle nyamuk k...
aku pntg nyamuk....
bunyi die mmg wat aku sgt skt ati n x bleh tdo...
then mlm diorg2 ni ke pantai chenang lg...
aku malas n aku melepak blik org...

pepagi esoknyer kitorg sarapan kul 6.45 pg...
then naik bas trs ke jeti feri Langkawi tuk blik melaka....
dh smpai sane xde mslh tp kat dlm feri mslh...
feri kitorg sepatutnye gerak kul 8.00 pg tp die gerak kul 9.30 pg....
so kelewatan yg bkn pihak kitorg wat...
bengang gle....
n yg plg aku bengang aderla mamat india ni nk mengamuk2 soh dok jer tmpt kosong...
ko ingat tmpt yg kitorg dh byr 2 sesuke jer bleh srh org lain dok...
ape gle ke ko...

time ni angin aku mmg dh thp nk meletop...
bleh plakz mntk kertas tiket booking kitorg tgkkan tmpt kitorg duduk 2 btl ke x?
ini dh lebey brother...
agak2 la wei, ingat kitorg ni buta ke ape x nmpk no tmpt duduk...
die bg kertas blik kat aku mmg aku dh xde lg rse nk hormat...
aku rampas trus jew...
aku ckp ha dh puas ati ko...

smpai kat jeti kuala perlis dh kul 10.30 pg so rse mcm dh lewat jd kitorg x jd nk ke padang besar...
kitorg sggh mkn kat satu kedai kat area perlis nk ke alor setar...
mmg marvellous makanan die sbb harga gile babengnye murah gak ar...
sbb ulam die kire sehinggit jew....
xke korang pelik 2...
korang nk mkn byk mane pun mkn jelah...
pastu kitorg sggh kat tapah bli mkn n buah2an...
then lastly sggh kat seremban sbb ader kkk ni nk trn cuz husband die amik kat rnr seremban...
smpai melaka dlm kul 11.00 mcm 2la...

so korang layanla pix ni....


n byk lg pix nnt aku upload sesikit kat dlm ni...
wat sementara korang jamu mate ngan pix yg ade ni dlu...
bye....


0 comments:

Catat Ulasan

LinkWithin

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID