Isnin, 31 Mei 2010

~P@ng5 FC~

h! oUls...
k@t s!ni nk bErcEr!t@ sk!t pSl mY dEar l@l!nGnyEr te@m bOl@ sEpaK...
p@ng5 fc...
2 ouLs pL@yers dOn'T g!vE uP 'n' tRy @ga!n nExt yE@R....
mY hUsb@nD th@nk 2 OulS oF u 'n' w!ll tRy H!s bEsT 2 cO@ch oUlS oF u nEXt yEaR...
t@kpE 'Le@rN fRoM oUrS m!st@ke'...

oKlaH sKunK n! nK c!teR fRoM d@' bEg!nn!ng...
sO @haD, 30 Me! 2010 te@m p@ng5 Fc vS. p@y@ t@njunG A fC...
bUt d!z Is nOt OuR te@m 1St
g@me cuZ oUr te@m cOm!ng !n qU@rtEr f!n@l...
mY huSb@nd hOpe !s oUr te@m enTer d@ fIn@l...
bUt thErE !s No lUck 4 uS d@t d@Y...

n! p!XnyEr...
l@y@nz......


mErEk@2 !nI sDg bErS!@p...
kHusYuK sGgh Pk@! i2 Stuk!nG...


n! n@mErnyEr tErlEb!h fEel sMp@! x seMp@T tKr sU@r...
eN. S@ffU@n bYk sUkE Eh
pK@! i2 sU@r j!n....
h@hah@...

En. @r!e s!l@ jGn gEl@k lebEy...



jErs! p@ng5 fC... rEd cOlOuR gTu...
En. S@n! n En. M@n@gER tKg sUsuN k...

w@rmUp t!me...

dikEtu@! olEh En. k@p!t@N...
En. bUd!n s!l@ h@ndle @n@k2 bU@h...


w@rmUp p@le k kEngK@w@n...


s!@p beRp!s b@g@!...
oRg sRh w@rMuP l@!n yG d!buEknyEr...



cO@ch sdG pEr@t!...
s!@p cEk@k p!ngG@nG oK...



tP mEreK@2 !n! st!ll bLeH gEl@k2...
n! @c@r@ w@rmUp c@C@ MerB@...


En. su@m! tGh w@t pEr 2?
nK bG dU!t eH?



mY l!l @nglE ng@h pEr@t! apeR merEk@ !2 w@t...


oUr gO@lkEepEr n En. s@n! yG bYk mEmb@nTu...


mMg mEmb@Ntu...

p!x d!bWh2 n! @dAl@H MenDgR @raH@n, sTr@tEg! & l@!n2...












'n' yG d!bWh n! pl@k pL@yeR keSebEl@s@n pErt@M@...


En. w@n dH mCm nK m@!n rUgBy pl@k @Ku nEnGoKk@N...


w@n gEl@k lEbeY nMpk... t@Ul@ bR tUn@nG kalO k@weN sEnyUm smP@! tel!Ng@... h@h@h@...


kEseBel@s@n ut@m@ k@t tGh pdG... @kU sjE jErk w@t lUv 2 sBB cO@cH kOr@nG sYg k@t kOr@Ng...

Yg n! pl@k pEm@!n2 s!mp@n@n...
tGg
u g!l!r@N k kEnGK@wAn...


yG beRd!r! 2 s@fiQ, uD!n (bJ pUt!H) 'n' m@d!..


s!v@ 'n' t@n@...


c@noK tGh lEp@K ng@n pEnOntON...

sEp@rUh m@s@ pErt@m@...
mUk@ mEreK@2 n! teRsGtl@h pEn@t...
C!@n....



tErmEnUng Mem@s!nG...


pEner@ng@n kPd @r!e...
m@n kO bUeK pO tNjk bDn...
kOnoN s@sA...


pEjOl pTt lE k!te K@l@h rUpenYe BontOt kO l@buH sBb mEnc@ngkUnG...
h@hah@...


eN. m@n@gEr tGh dUduK n En. pEngErus! tGh w@t pEr 2?

h@b!s sUd@H gMbR cUz @Ku x SmPt nK sN@p lG...
@n@k @kU @sY!k nK bErdUkunG jErk...
sO kEpu2S@nnyE k.@.m.! meNg@l@m! kEk@l@h@N...
pUl@nG dGn Keg@gAl@n...
nExt t!mE k!te tRy lG k...
bYe...



Jumaat, 21 Mei 2010

~2 eybizzonline~

aKu ar! nI sGt2 ePpY...
2 eYb!zzOnl!nE
@kU uc@pkAn tErsGt2 t!me k@sIh....
! loIke uR wOrk d@tz u h@vE dOne...
mArvellOuS k...
sO !nt@i2lAh w@tErmArkS aKu yG G!leRz cH@ntEk n!...
kOraNg cMe blEh tGk t@p! n! @kUnyEr k...


n! w@teRmArkS lmE




'N' yG n! w@tErmRkS bR...
cHantEk t@k?



Khamis, 20 Mei 2010

~@lm@ l@g!k~

cIter n! h@rI @haD h@r!tU...
@lMa sIbuk nK pk@i spEc h!t@m Aku...
aKu mmg xKan bG puNyE sbB kAng p@tAh 2 plAk...
x pSl2 nK kEne bLi bR...
x SggP...

jD dIer tErjUmpe sPec d!er yG akU blIkAn @r! 2...
N spECnye dH Jd cAm
k@t bWh n!...
sEdey pL@k
ngOkkAn...
nNt m@Ma bl! l@In k...

tGklA pE jD ng@n sPeC d!eR...

JhT aKukaN ma!n t@r!k jerK p@lE an@K @kU 2...

d!er sKe sGT mCm n!...

m@ma ged!kZ, @lmA plAk sLumbErz


mUncUng sGkT h@ngER...h@hAh@....




Rabu, 19 Mei 2010

~1st dOse hep@t!t!s A~

hI oULs....
pTg tD akU bwk @lmA g hOsp. PantAi jmPe Dr. dIer...
sO faR keaDaaN pRt Alm@ dh Ok sk!tla...
thEn wEiGht n hEigHt diEr pUn AdeR peNingKatAn La....
t@k mcM sBlOm n! cUz fEver, beRrY2 n vOmiT...

sO Td @lmA am!k 1sT dOse hEpatiT!s A...
nMpk mCm xdE mSlh cuZ fEveR pUn xdE...
tPkAn bkN nK menGutUk @ mEngAta laKaN semEnJak Alm@ amiK iNject!On kat pr!v@tE ni jAranG la aFteR iNjeCt FeVer tRuk...
mer@gAm puN t!d@K...
pal!ng kU@t puN kalO fEvEr dLm 1 oR 2 hOurS jeRk....

bKn apErla tP slAme Alm@ amIk !njEcT kAt pAnt@! hEr Dr. mUsT! p!ciT2 @reA InjeCT 2...
akU rsE sBb 2 kOt jAr@nG feVeR...
Dr. pEc@hkAn uB@t yG d!eR iNjecT 2...
@kU x k!s@h kAlO ku@r Du!t skIt as@lKaN AlM@ x meRag@m...

sO lYn p!X @naK kEs@YangAn aKu n! K...n! piX sblOm !njEcT k...
P!x slPs iNjecT xDe cUz x sMpT nK sn@p...



Khamis, 13 Mei 2010

~hOb! b@ru~


ha kat sini nk citer ttg hobi baru anak aku...
pening kpl tgk hobi baru dier ni...
cuz aku tak minat sgt...
ha korang semua mesti nk taukan hobi baru anak aku ni...
dipendekkan citer aku trgkan gune pix ni k...

korang nilailah sndri...


ni ha hobi br dier... korang tawu aper ni... bdk tecik ni pntg jmpe n pntg nmpk inai...
kalo dier dh nmpk tp ko tak pkaikan confirm dier wat acara guling2 mcm dlm filem hindustan tu...
ni smlm punyer design k...
nenek dier jd mangsa...
2 blom tgk lg yg sblom2 ni punye...
ader bungelah apelah...
pening aku dibuatnyer...
dh mcm anak ying aku nengoknye...


ni ha anak yingnyer...
dgn rambut cam kene karen....

ko tgklah dgn muke tak bersalah dier...
adush ai...


Rabu, 12 Mei 2010

~keren@h @lm@~

sje nk share ngan korang semua kerenah Alma...
butir bicara ntah aper2...
aku pun tak pham aper dier ckp...
kalo korang pham tlg translate pd aku...

video

ni br sikit nnt aku upload byk lagi...


~!nfO~


aku sje nk share sumthing ngan korang2 semua...
ni semua advise dr panel Dr. anak aku...
start anak aku lahir hinggalah ke skunk ni anak aku still lg amik injection walaupun dh lbh 1 1/2 thn...
bkn sbb anak aku skt tapi nk mengelakkan dier dr skt...
dmm2 tu mmg aderlakan...
tp aku amik xtra injection tuk protect anak aku...

1st xtra injection Alma adalah prevenar (pneumococcal vaccine)...
vaccine ni ader 4 dose kesemuanye..
mesti semua tertanye2 vaccine ni kegunaan dier tuk aper btl tak?
Watz is it used 4?
mengelakkan drpd pencerobohan penyakit berkaitan radang loike radang paru2 (pneumonia), jangkitan kuman dlm telinga (otitis media), meningitis n blood poisoning...
kalo nk tahu lbh lanjut pasal vaccine ni links diz web
http://www.netdoctor.co.uk/childrenshealth/medicines/100004923.html
n skunk ni dh ader iklan dlm tv psl diz vaccine..
korang perasan tak?

2nd xtra injection Alma is Varilix...
diz vaccine 4 chicken pox...
yg ni aku raser biase kot org amik...

da 3rd vaccine tuk Alma is flu vaccine...
ni aku amik sbb kes pertama H1N1 ari tu yg byk melibatkan selesema...
n now diz vaccine msh bleh digunakan tp 2nd defeat of H1N1 skunk ni tak semestinyer selesema tapi batuk sikit pun bleh dijangkiti H1N1.. 
so carefull la...
now jangkitan tu lg trk k...
bagi yg berumur 18 thn ke atas tu kalo nk amik vaccine H1N1 now dh ader kuar...
actually kalo yg kurang berkemampuan blh amik kat klinik2 kesihatan kerajaan...
tp korang kene tanyer sbb diorg takkan bg kalo korg tak tanyer...
so bg sesape yg mampu tu amikla kat swasta...
da vaccine still same tp berbayar ngan tidak jerk...
jgn kedekut sgt...


n da last vaccine yg aku amikkan tuk anak kesayangan aku tu adalah hepatitis A...
biasenyer korang dgr hepatitis B kan now aku nk citer pasal hepatitis A plak...
korang bce link ni... 
http://www.infosihat.gov.my/penyakit/Kanak-kanak/HepatitisAkanak_kanak.php
 ni aper yg aku amikkan tuk anak aku la...
tapi kalo korang ader vaccine2 lain tu terpulanglah...
datz is ur choice rite...
terpulang kat u ouls lahkan...

n another vaccine yg korang blh amik tuk anak korang salah satunyer rotavirus...
diz 1 for baby start deliver until 6 months old jerk...
aku tak smpt amik tuk Alma vaccine ni...
ni link dier...
http://kidshealth.org/parent/infections/stomach/rotavirus.html
luangkan masa bace bnde ni tuk kesihatan anak k...
bkn aper ader org kate kat akulah kan anak baru sorg mampulah nk amik bnde ni semua...
aku nk highlight kat sini tu semua bergantung pd dri korang tuk set mind korang...
kalo raser diz vaccine terbaik tuk anak so akan dtg kumpul duit tuk anak2 yg akan lahir kelak...
bknnyer sekadar hangat2 tahi ayam jerk k...
cuz aku syg anak aku n aku akan syg anak2 aku yg bakal lahir nnt...
mind is very important cuz it can set watz u want rite...
thinking positive...
 


Jumaat, 7 Mei 2010

~kOleks! waterm@rks @ku yg sgt chumel~

hi fwen...
ha ni aku nk tnjk kat korang watermarks yg aku tmph kat blog sorg kakak ni...
chantek2 n aku rambang mate + ngan mate gatal n tgn pun gatal sbb nk kuar duit...
hahaha...
ni dier aku dh tambah aku nyer watermarks lagik...
so pasni kalo ader yg sudi tu silalah menyellinapkan diri ke blog ni k...

layanlah watermarks aku yg ko semua dpt tgk tapi takleh copyright...
hahaha...







abish dh..

LinkWithin

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID