Jumaat, 23 April 2010

~s@y@ng @n@k m@m@~

Salam alls...sowi sbb dh lamer tak update...bkn tak rajin tapi wat masa skunk ssh skit sbb my deary daughter admit Hospital...nk mule citer pun tak tau dr mane so pepandailah yerk korang faham2kan...start 21/4 petang Alma start berry2 n vomit..waktu dier kne tu aku takde sbb kje n Alma ikut my family hantar my maklong g Umrah kat KLIA...after balik dr KLIA my family sggh KL sbb ader org kawen n tak smpt nk g ujung mggu ni...sampai KL umah my uncle, Alma start berry2...my mum tak bagitau pun waktu aku call tu...

mlm tu plak aku ngan husband dh jnji nk shopping skit la...so before shopping tu aku call mama aku dlm kul 8.15pm then dier bagitau yg Alma dh start fever...so aku ckp blik ni sampai jerk umah, 1st skali kene bagi mkn ubat...ble aku blik dr shopping, tbe jerk kat umah Alma dh kejar dptkan aku...bdn dier bleh thn la panas...time nk tdo tu dier dh start merengek n tak bleh nk tdo...so aku hantar kat nenek dier sbb dier nk nenek n aku pun keje soknye...so aku bgtau kat mama aku tu bwk tdo dlu then ble dh tdo aku amik...

so nk jadikan cte mlm tu aku tak bgn amik Alma sbb dh terlalu letih sgt...ble bgn pagi my mum dh bising sbb tak amik Alma then dier bagitau Alma tak bleh tdo mlm tadi mengadu skt perut...aku ingat bende tu normal, so aku g kje mcm biase...

dlm kul 9 lebih la mama aku call bagitau Alma tak stop berry2... aku pun dh jadi risau n call husband plak bagitau yg Alma tak sihat...actually dh ckp nk bwk g Hosp. Pantai jmpe panel dier tapi my husband kate g klinik biase dlu so kitorg hantar Poliklinik Wahidah...Dr. bagitau kat kitorg kalo ptg ni still berry2 n vomit hantar hosp. trs...

my father call dlm kul 3 lebih bkn nk bagitau yg Alma sakit tapi nk tanye sesuatu...disbbkan rase nk tau tu kuat aku pun tanye psl Alma...my father ckp dier still vomit n berry2..hati tak sdp trs call husband...husband ckp hantar Pantai trs...husband call Pantai mntk Dr. panel dier tggu skejap...aku plak trs mntk pelepasan drpd PP...

husband amik aku dlm kul 4 trs bwk Pantai...my father n my mum plak bwk Alma dr rumah trs ke Pantai...sampai Pantai my mum blom sampai n kitorg tggu kat lobi...sampai jerk trs g tgkt 1 jmpe Dr. panel then check aper yg patut..Dr. ckp fever terlalu tggi 39.7 berbanding pg tadi 38.9..check telinga ngan tekak ok takde mslh...

then Dr. bagitau yg kemungkinan Alma kene jangkitan usus...he ask 4 admit sbb vomit ngan berry2 dh lbh 10x...then aku ngan husband discuss nak bg Alma admit @ tak...lastly keputusannye admit sbb takut bile mlm fever Alma tak trn2 n takut berry ngan vomit tak baik...

continue lagi nnt sbb tak sampai ati nk bair Alma tdo sorg2...

0 comments:

Catat Ulasan

LinkWithin

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID