Rabu, 7 April 2010

hOlid@yku d PD...

ha...
kat sini aku nk cte mcmane aku g PD Khamis smpai Sab2 lepas...
sewonok ma...
nak tau sbb aper sewonok sbb ader anak ngan suami kat sisi...
aku tak perlukan hadiah bsr2, mahal2 tapi yg aku perlukan kasih syg suami n anak aku yg tak berbelah bagi...
wah...dh jiwang plak...

bkn aper sbnrnye byk cara kite nk luahkan kasih syg kite bkn shj dgn bagi hadiah bsr, mahal semua...
so kalo takde hadiah maknenye suami tak syg...
that not right...
bagi aku hadiah bkn bende utama...

so kite mula citelah erk...
Khamis tu aku kuar rumah kul 11 am...
aku trs g Mydin beli susu tuk Alma sbb aku ni seorg yg curious sikit..
takut susu Alma tak ckp...
mcm takde kedai kat saner erk aku ni...
bkn aper aku dh biase bli kat Mydin so dh jd habit lahkan...

smpai dpn apartment kol 2 pm tapi kitorg lunch dlu...
lapo ni...sarapan pun sikit jerk tadi...
makan punye makan smpailah kul 2.30 pm..
call kak Aida ckp yg kitorg dh tibe...
name apartment tu Bayu Beach Resort
(google pic)

nk masuk kawasan hotel tu kene ader sticker parking ok...
kalo takde booo layan...
tdo kat tepi laut k...
pasang khemah...

so kakak tu dh standby org tggu kat dpn pntu gate...
dok dlm 5 minit pastu abg tu dtg bagi kitorg kunci n guard tgh tls no kete...
so kitorg smpai kat pntu apartmet tu dlm kul 3.30 pm la...
dgn nk tggu Alma yg terkedik2 berjalannye bagai...
sempat kot aku naik trn tangga tu skali lagi...
tapi aku naik lif...hahaha....

masuk dlm apartment jerk yg paling utama adalah mengelilingi apartment tu tgk aper ader...
mcm polis dh aku ni...
anak aku pun mengekor jerk mane aku g...
brg2 blom bwk naik sbb husband aku kater naik dlu tgk camner...
aku pun apelagi sewonok ar...
takyah nk bwk brg semua...

jadi tugas sebagai seorg suami angkatlah brg aper yg perlu yerk dr kete...
alasan aku sbb nnt Alma nk ikut trn same...
tak sggp aku melayan bdk ni...
kang ader ajer brg nk tolong bwk...
kalo kuat takpe...buatnye diseret dr ground floor smpai tgkt 3 nangis air mata darah aku kang...

so xtiviti ari Khamis adalah agak membuhsankan sbb tak wat pape...
kalo dh tak wat pape mane ader xtiviti korang ni pandai sgghla...
lagipun ptg tu hujan lebat wokey...
nk mandi swimming pool pun tak bleh nk jalan tepi pantai pun tak bleh jadi dok dlm bilik tdo...

lps smbhyg maghrib n husband aku bace Yassin kitorg kuar cr makan...
bak kate Tengku Maria Jalan-jalan Cari Makan...(intonasi biar btl yer adik2)
kitorg makan kat mama chop papa grill...
(google pic)
tu jerk yg mate aku nmpk..
aku mengorder chicken sizzling...
(google pic)
yumyum....sdp berasap gle...
anak aku tlg tiup dier punye asap bagi kureng...

so pas mkn cr makanan tuk disimpan dlm peti ais spt minuman & sbgnye...
pastu balik apartmentla...
maner lagi nk g kalo dh mlm2 ni...
so blik tdo la...

dn esok paginyer kami bersarapan roti ngan sambal ikan bilis ngan air susu coklat...
mat saleh + melayu...
dlm kul 11 br kuar g jalan pekan PD...
takde benda pun...
dok lepak apartment lagi syiokk sbb dpt tgk laut...
pastu mkn kat dpn hotel jerk...
ok gak ar makanan dier...
asam pedas dier delicious btl sbb ader daun kesom...
yumyum....
(pic google)

pastu blik apartment tdo...
syiokk prt kenyang...tdo pun kenyang...
wahahaha...
gemoklah aku...
pipi aku pun dh semakin chubby gtu...

so ptg tu rancangannye adalah mandi kolam...
yeehaa...
aku trn g swimming pool kul 5 pm...
waktu tu hujan renyai tapi dh benti...
bile msk kat situ langit punyelah mendung...
takut aku buatnyer kilat menyambar...rentung mak....
baru nk landing dlm kolam tu hujan renyai pun trn...
mcm tak bagi jerk aku mandi kolam...
sabar jelah...
harapan punah jadi dok lah dlm apartment tgk pantai dr tingkap...hahaha...

mlm cam biase pas maghrib dh kuar prt minta diisi segera...
jadi tanpa memikirkan ape2 trs menuju ke Restoren Sate Kajang....
(sebenarnye dr semalam mlm lagi aku dah aim restoren ni...hahaha...)

(pic google)
aku order sate ayam 15 cucuk sate daging 15 cucuk...

(pic google)
pas mkn sate tu aku kebulurkan nasi tapi aku tak bli nasik aku bli assam laksa kat bangi kopitiam bersblhan ngan sate kajang dan bersblhan juga ngan mama chop papa grill...
 
(pic google)
huahuahua....
lapo gle...


pas abis mkn ronda pekan PD nk tgk suasana waktu mlm plak...
pekan mati byk kedai tutup...
tak syiokkk...
tak smpat nk amik gmbr pape...
tapi yg meriahnyer kat area pantai dier ramai dtg waktu mlm ader yg main bola la n mcm lagik..
pantai dier camnila tapi takleh nk amik byk sgt sbb dlm kete...
so after that kitorg bllik apartment sbb Alma dh tdo...
biasela bile dh ade anak ni lain sikit kalo berdua jerk mau smpai pg lepak kat pantai jerk...
mlm tu dh janji nk bwk Alma mandi swimming pg nnt...

so bgn pepagi 2 dlm kul 8 am kitorg dh siap2 nak g mandi kolam renang...
smpai kat kolam renang Alma punyelah takut nk cecah kaki dlm air...
pastu aku masuk dlm air pun dier tak mau ikut...
aper lagi aku srh papa dier cecepat masuk kolam tangkap trs bdk tecik tu...
mule2 mcm nak meraung tapi lastly dier yg tak mau kuar kolam...
siap ikut lagi cara aku berenang...
hahaha...pandai sggh bebudak zaman skunk ni...

kitorg naik apartment dlm kul 9 lebih...
siap mandi aper semua...
then tggu mase nk check out jerk...
sempat gak Alma tdo sekejap...
pastu bgn2 nk tgk katun tak mau blk...
dh start nk wat hallah tu...
aku pun mls nk layan aku trs kuar apartment lastly dier mengekor aku smbl nangis...
cian gak tapi nk check out xkan nk layan lagi kerenah dier...

kunci apartment kitorg tgglkan kat dlm apartment atas permintaan kakak yg jage apartment tu...
so xde proses nk ke loby hotel @ sbgainye...
trs kuar cam2 jerk k...
sblom nk blk tu kitorg sggh mkn kat tmpt asam pedas tu...
layan skali lagi asam pedas yg yummy tu...
so ble dh kenyang aper lagi tak reti nk blk ker?

so lyn pic ni k...

abis dh...





0 comments:

Catat Ulasan

LinkWithin

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID