Jumaat, 30 April 2010

~cOnt!nue s@y@ng @n@k m@m@~

sowi lmbt update...bz sgt sbb Alma blm sihat lagi...
so kite continue sal Alma skunk ni k...
lps discuss ngan husband told 2 desk nursy yg incharge srh bgtau Dr. tuk admit ptg tu gak...
kitorg tggu surat Dr. tuk admit dlm half hour then register kat kaunter...
so bermulalah citer Alma kat hospital...
dpt bilik 802 katil D...bilik berempat...
tak kisah pun sbnrnye tapi risau kalo Alma nangis memlm...
so kitorg mntk Dr. queue tuk bilik one bedded...


pastu Dr. wat line kat tgn kanan Alma..
sedey beb..tuhan ajer yg tau hati aku ni..
tgn kiri plak kene balut sbb tkt dier cabut line drip tu..
nk pegang pape pun takleh..touching gle tgk Alma cam2...
Khamis mlm Jumaat tu Alma still kat four bedded lagi...
alhamdulillah die tak nangis sgt...so we all decide tak pyh pindah bilik...
cume mlm tu fever dier high smpai men ggigilsbb kuman dlm usus blom flushout lagi...
takut aku mase tu smpai pggl nurse dtg tgk...
so dier menangis skt prt tapi kesian sbb kejap2 skt then cr dier skt prt tu mmg sedey...
skjp berdiri skjp mencangkung...aku ni dh mcm nk nangis pun ader...
tapi kuatkan hati sbb kalo nangis pun bkn mengurangkan kesakitan anak aku pun kan..
mlm tu dekat 7/8x gakla berry2...
aku pun smpai mamai gak ar menjage dier...
cian gak ngan husband aku tdow atas kusi jerk..
tapi kitorg berdua tdo2 ayam sbb Alma kjp2 bgn sampailah ke pagi..
ting tong gakla kpl aku ni...


Jumaat plak ayah aku amik cuti sbb nk tgk cucu kesayangan dier nikan..
so hari tu lepas mama aku siap2 masak diorg dtg hosp. tp sblm dtg tu aku mntk mama aku g blikan Almanye diapers...
tak ckp beb..
aku raser 2 hari jerk huggies ultra yg Alma pakai dh habis 40 keping...
so mntk tlg blikan 1 pek lagi...


tghari tu husband aku kuar kjp tuk setel aper patt sbb tkt Alma discharge lmbtkan...
tergendala plak semuanye nnt...
so aku jge Alma sowang la time tu...
tak thn aku tgk si tecik ni asyik berry2 jerk..
aku rase dustbin bilik tu penuhla ngan Almanye diapers...


bile mama aku smpai jerk lega skit hati ni sbb dh ader org tolongkan..
so takdele kelam kabut aku dibuatnye kalo Alma skt prt...
pagi tu mmg aku ngan husband tak sarapan cme mkn roti butter scotch jerk..
tengahari tu mama aku bawakkan nasi..
so mlm tu mcm biase skt2, nangis2, berry2...
sedey tu...

mlm tu pun fever dier high sgt...
takut aku dibuatnye...
nurse dtg bagi ubat tapi bkn ubat bontot dier bg mkn ubat biase sbb tkt Alma berry2 so ubat terkeluar blik..
after mkn ubat dier tdo then ble rse skt prt dier bgn...
aku mmg tak larat dh time tu mana taknye smpai ke pagi...
makin ting tong kpl aku...

Sabtu tu ayah aku terpakse kje tapi pepagi lagi dh call bgtau dier terpaksa kje...
aku tak kisah tapi ayah aku rase bersalah sbb tak dpt cuti...
takkanlah aku nk paksa plak ayah aku tu cuti...
sekejap2 dier call tanye Alma...
so mama aku nk dtg hosp pun takde kenderaan...

at last mama aku cari abg sedara aku tuk bwk dier dtg hosp...
sampai hosp Alma dh tak sabar nk peluk2 nenek dier...
mama aku bgtau dier dtg ni skjp jerk sbb ader kje kat umah nk dibuat dlu...
aku tak kisah tapi Alma nnt kang yg kisah...
dlm setengah jam pastu mama aku blik setel aper ptt...
time tulah Alma buat hal menangis cari nenek...
adushh tension aku...

sbb nk memujukkan dier aku bwkla trn dgn hasrat spy dier leh lpe skjp...
bwkla g kedai bli kan makanan...
aku blikan coklat dier syp smpailah dlm blk...
so smbl melayan kerenah dier tgh mkn tetibe teringat lagi kat nenek dier...
call mama aku tanye dh setel lum so dier ckp dh setel tapi tggu mak busu aku smpai dr s'pore nnt dier dtg...
aku kater tak pyhla tggu, husband aku g amik jerk...
then mntk tlg skali jage Alma tuk mlm tu...

sementara husband aku g amik
bwk lagi trn bwh tapi tak jalan dh...
tak sabar nk tggu nenek dier dtg..
aku bwk blik naik blk sbb dh tak larat nk dukung dier lagi..
meronta2 nk trn cari nenek dier...
sampai jerk nenek dier dh tak ingat kat aku dh...

ptg tu aku blik sbb dh penat sgt duk kat hosp sementara tu aku srh mama aku jge dlu..
pas maghrib aku dtg jenguk blik..
aku call ayah aku tanye dier nk tmn mama aku mlm tu @ tak..
sbb kalo ayah aku tak tmn aku ngan husband aku standby kat hosp...
risaukan kalo ader pape kesian lak kat mama aku...
ayah aku bgtau yg dier nk tmn mama akku jadi aku tdo kat umah jerk mlm tu...

pas maghrib aku g hosp naik kete pak busu aku...
husband aku dh tak larat nk drive lagi...
smpai hosp anak aku tgh mencangkung skt prt kat peha nenek dier...
ciannyer tgk...
aku bgtau kat mama aku skjp lagi ayah aku smpai tmn mama aku...

ble ayah aku smpai Alma dh suke dh...
then kitorg decide nk blik sbb dh dkt kul 10 mlm...
aku nyorok2 blik...
kang kalo tak nyorok anak aku menjerit lak kang...
mlm tu aku pesan kat mama aku kalo ader pape call trs...

blik tu smpat gak la kitorg g bli burger sbb pak busu aku nk mkn burger...
aku pun pesan gak tapi mate aku ni dh kelat gle...
mcm nk terttp jerk...
smpai umah aku kne plak gosok bj abg aku sbb dier nk kje sok...
dgn mate yg nk terttp aku gosokkan jgk baj dier...
suar dier bsh lg so decide nk gsk pagi2 sok...

after habis menggosok aku mkn burger yg dh bli td...
ikutkan hati tak larat tp syg plak membazir...
lps jerk mkn aku tak lengah trs tdo...
yg husband aku plak tak mkn lgsg burger tu sbb dh ngantuk..
highlight tuk game Man U pun tak larat nk tgk dh...

mlm tu tdo mmg tak lelap la kan sbb anak kat hosp...
pepagi lagi aku dh bgn menggosok suar kje abg aku...
husband aku pun pepagi dh bgn amik adik dier sbb nk hantar g amik lesen motor...
aku bersiap smbl tggu husband aku...
first sklai hantar adik ipar aku amik lesen then kitorg rushing g hosp...
aku tgglkan umah camtu jerk...
cian kat nenek aku ngan pak busu n mak busu aku...
sowi tau tak dpt nk layan...

ktorg smpai hosp dlm kul 7 lbh kot sbb tak nk nnt Dr. dtg kitorg takde...
bihun sup tuk Alma breakfast pagi tu pun smpai time kitorg br jerk ltk bontot...
Alma pun mcm berselera jerk nk mkn...
sewonok tgk dier dh ok skit...
Dr. dtg dlm kul 8.30 am...
then check aper ptt...
aku ngan husband aku sibuk menanye ble nk discharge...
Dr. kate dh blh discharge sbb fever dh takde cme skt prt nk hilang lame skit...
kitorg ckp takpelah jnji kuar hosp...

ble dh bleh discharge tu ape lagi berkemaslah...
aku send Alma blik dlu ngan atuk n nenek dier smbl bwk aper yg perlu dlu sbbkitorg tggu bil siap...
cian plak kat si tecik windu kat umah...
tggu punye tggu bil pun siap aper lagi glah kaunter buat bayaran...
actually bg aku ok lah dier nyer service ngan harga...
harga tak pyh sebutlah yerk kang ader org kater aku berlagak plak...
ubat yg dier bagi aderlah dlm 7 jenis..
so smpai sini jelah yg mampu aku coretkan....

so ni tuk tatapan korang...

ni mlm pertama Alma kat hosp...



nmpk tak tgn dier kiri kanan berbalut...cian sgt...

ni gmbr hari Sabtu...dh blh melompatlah time ni...kengkadang jerk skt2...
*
*
*
*
*

0 comments:

Catat Ulasan

LinkWithin

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID