Isnin, 29 Mac 2010

!nject!On

ari Khamis lepas aku hantar Alma ke Hospital Pantai untuk ambik injection 1 1/2 thn.actually injection tu sebenarnya pada 4/3/10 ari tu tappi aku ader hal so husband aku kate postpone.so Khamis tu baru berkesempatan sbb aku byk sgt amik cuti ngan selalu sgt kuar ofis so hari 2 jelah yg aku raser aku bleh amik masuk lambat.pagi tu siapkan alma cam selalu nk g hospital...

so yg anak aku ni ingat aku nk bwk dier g jalan2 kot..dier ikut jerk aper aku kater...by da way my daughter understood what i'm saying or asking him 2 do...so tak jadi masalah bagi aku..kitorg pun g hospital dlm kul 8 mcm tu la...smpai hospital dlm kul 8.45 am..nurse ckp srh kitorg breakfast dlu sbb rutin biase doktor panel Alma round floor labor tuk check baby yg diincharge when mommy get delivery...so same like Alma when she's born in 19/8/08 about 1 years n 8 months ago...

now Dr. Lim Wei Tsar is Alma dr panel...every months Alma had an appoinment with this dr...berbalik pada hari khamis tu Alma 1st patient dr ni..so nurse timbang dlu n ukur ketinggian dier...berat naik taklah banyak tapi setakat 9.8 kg jerk berat dier n ketinggian dier skang ni dh 80 cm...oklah jugak...

so sblom Dr. nk inject tu dier ok lagi sbb aku srh dier tgk kete yg lalu lalang kat jalanraya dr cermin tingkap blk Dr. tu...tapi bile Dr. start inject so dier pun start nangis then bile jarum masuk jerk kat punggong dier perkataan yg kuar adalah..."Atit, mama butot"...tergelak aku kat situ...tahu plak dier sakit tu...tapi my daughter very gud gurl...lepas jerk inject Dr. tu akan pecahkan ubat yg dier inject dgn picit2 tmpt inject n trs tampal handyplus..trs jerk alma tak nangis lagik...yg aku tak bleh thn tu Alma bleh plak tenung muka Dr. tu...aku rase la kan mesti dier nk ingat muka Dr. tu...dlm hati mesti kater kalo next month g hospital lagi nmpk Dr. ni lari laju2...hahaha...

actually Dr. ni best sbb byk advise dier bg tuk baby n advise tuk xtra vaccine pun ader...i'm really appreciate la pd Dr. tu punya advise coz aku dh amik 4 xtra vaccine tuk Alma sehinggala ke hari ini...next month (29/4/10) aku amik xtra vaccine hepatitis A 1st dose tuk alma...after 6 month nnt hepatitis A 2nd dose n yg tu last sehinggalah 7 thn nnt br ader injection lain..

so ni pic sblom Alma Inject after inject tak dpt amik sbb dier nk berkepit jerk ngan papa dierso akulah yg sibuk setelkan bayaran semua...



end of stories...




2 comments:

puteri cahaya. berkata...

comeinye alma.. (",) saye da follow blog gula-gula hatiku ya.. terima kasih ya follow saya. jgn lupa paste award bunga sejambak dr saya di atas blog for all followers tuh.. hehehe

tq..
puteri,
(",)

gUl@-gUl@ h@t!kU berkata...

thank jugak pd puteri yg sudi follow blog sye ni...orite nnt sye copy...

Catat Ulasan

LinkWithin

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID