Khamis, 18 Mac 2010

cuti yg sgt memenatkan

Semalam adalah hari aku bercuti kecemasan sbb husband aku ni wat gempak waktu aku masuk dlm kete waktu blik keje hari selasa...
sdp jerk dier kate "Baby sok kite cuti eh..tadi lupe nak ckp..lagipun banyak benda nak g setelkan ni"...
pangggg.....berdesing telinga haku...asallah tak ckp awal2 kan senang aku apply cuti...
so aku dgn hati yang serba salah ni amikla emergency leave...
so semalam aku bercuti bukan tuk merehatkan diri dan minda tapi memenatkan diri dan menyemakkan minda ok....
aku kuar umah dari kol 10 am hinggalah kul 3 pm settlekan billah aperlah...
dan tambah memenatkan adalah anak aku ikut skali...
penat layan kerenah Alma...rasa nak patah pinggang aku kalu bwk Alma g jalan2...
aku soh tggl umah taknak...nak jugak hikut aku...tension...
sampai jerk umah aku dh tak hingat lagi dh nak makan sbb penat sgt...
yang aku hingat aku nak tdo n menegakkan urat2 aku yg dh berpintal ni....
xtiviti aku tak habis kat situ ok...
lepas maghrib xtiviti aku bersambung dgn bwk mama aku g belanja barang dapur kat Mydin MITC...
aduh penatnye...macam nilah agaknye mama aku berbelanja setiap bulan agaknya...
yang aku tau barang dh ader kat dapur jerk...bab beli barang semua mama aku...
selalunya aku jarang nak ikut mama aku bli barang...sesekali kalo rajin jerk...ikut hati malas...
siap membeli...aper lagi masa yang dinantikan iaitu balik umah...
bile anak aku tu masuk jerk dlm kete dier menangis...
aku hingat kenapa rupenye nak makan...
bleh plak die ckp kat mama aku bile mama aku tanye nape...
dier kate "nak atan ah"...
"atan aper"
"atan acik ah"
sabar jelah tadi kat umah aku sumbat makan taknak kat Mydin gak ko mintak makan...
so mama aku blikan anak aku roti canai...
yang lawak sgt tu anak aku makan sambil mata terpejam disbbkan terlalu penat dan mengantuk...
cian anak mama...
*
*
*
*

0 comments:

Catat Ulasan

LinkWithin

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID